Школа біоетики УКУ/School of Bioethics of UCU

Публікація студентки Міжнародної програми з біоетики Владислави Качковської Kachkovska Vladyslava і її колег Ірини Дудченко, Анни Ковчун та Людмили Приступи з промовистою назвою “Чому ми залишаємось” у американському журналі з наративної біоетики “Narrative Inquiry in Bioethics”.
Стаття-наратив, написана колективом авторів із міста Суми (20 км від кордону з росією), які працювали до війни і продовжують працювати разом. Понад десять років лікарки працюють, як одна команда, і під час повномасштабного вторгнення стали ще більш злагодженим організмом.
Це розповідь про ті складнощі, з якими вони стикаються у своїй щоденній практиці в межах прикордонного регіону, частина з якого була під окупацією у перші місяці війни.
Крім того, у статті розповідається про їхні внутрішні переживання, оскільки кожна з лікарок є мамою, а також про те, як важливо підтримувати одна одну. Це розповідь про трансформацію стосунків із суто професійних до дружніх, інколи – родинних; про їхній вибір, який кожна із них зробила усвідомлено.
Зрештою, про любов та емпатію до людей: до пацієнтів, один до одного і до нашої Країни.
Посилання на статтю: https://muse.jhu.edu/article/911254/pdf